Over ons; Indische loopeenden hatchery Nederland.

Bij Indische loopeenden hatchery Nederland staan bij het fokken van Indische loopeenden gezondheid en karakter voor op; daarna pas uiterlijk.

Om zo gezond mogelijke Indische loopeenden te fokken gebruik ik diverse methoden. De eenden die hier weg gaan hebben allemaal een stamboom. Hiermee kan inteelt en genetische afwijkingen voorkomen worden. Om dit beter in de gate te houden gaan ze hier enkel geringd weg.

Ook besteed ik erg veel aandacht aan het tam maken van de eenden. Vanaf jongs af aan leren ze opgepakt en geaaid worden. Hierdoor word het minder stressvol als ze ooit verhuizen of van dichtbij bekeken moeten worden door jou of een dierenarts.

Ik heb graag een goed contact met de nieuwe eigenaren. Ik vraag nieuwe eigenaren dan ook om te mailen of whatsappen in het geval van bijzonderheden. Ziekten, overlijden, geboortes van kuikens etc. En foto’s en omschrijving van hun karakter zijn ook zéér welkom!

Ik ben lid van van van Kleindier Liefhebbers Nederland, Kleindier vereniging Bredania, en heb een fokkersnummer.

Ik werk nauw samen met andere internationale fokkers in Duitsland, Engeland en Amerika.

Mijn (ik gebruik op de website vaak “onze” maar daar bedoel ik mee ik en de eenden haha) toekomstige vader en moeder eenden gaan allen één maal naar een show om een 2nd opinion te krijgen van een keurmeester wat gezondheid en uiterlijk betreft. Ze vinden dit stressvol, en ik ook, dus vaker hoeft niet.

Ik richt me met name op de kleurslagen zwart en in mindere mate chocolate en wit.

Voor vragen kun je altijd whatsappen, mailen of een comment achter laten op deze website.

Groeten,

Stef van Indische loopeenden hatchery Nederland en de kwaakmajoren.

Indische loopeenden hatchery nederland
Woerd Piepie en ik op het strand.